Skip to main content

Inscripcions Cantadeta d'Havaneres 2023/24 PLACES PLENES. inscripcions obertes per reserva.

01 September 2023

Oferim per tercera vegada el projecte de la Cantadeta d'havaneres amb l'estrena de la cantata "La Remendadora" als centres educatius d'Educació Primària de la província de Girona perquè l'alumnat pugui conèixer l'havanera, valorar-la com una manifestació de la música popular del país i finalment interpretar-la al costat d'un grup representatiu de les nostres terres. L'activitat està adreçada al Cicle Mitjà (4rt) i Superior (5è i 6è) d'Educació Primària i és gratuïta, excepte el desplaçament del grup a Girona el dia de la cantata. L'activitat compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palafrugell, la Diputació de Girona, els SSTT del Departament d'Educació de Girona i l'Auditori de Girona.

Podeu consultar el projecte de l'activitat educativa aquí

Vídeo resum de la Cantadeta del 2023  (sessió matí)

Vídeo resum de la Cantadeta del 2023  (sessió tarda)

Calendari i organització de l'activitat

De l'1 al 30 de setembre (o fins a completar l'aforament màxim permès). Inscripcions

Novembre de 2023 (Primera quinzena). Per poder realitzar l'activitat, caldrà que el docent responsable assisteixi a una sessió de presentació i formació, on es lliurarà tot el material necessari per realitzar l'activitat. La convocatòria de la reunió s'efectuarà un cop es tanquin les inscripcions.

Març de 2024 (primera quinzena). Segona sessió de formació.

L'activitat es realitzarà al llarg del curs escolar en horari lectiu. S'oferiran les dades de contacte de la formadora per resoldre els dubtes i qüestions que sorgeixin al llarg del curs.

Dissabte, 8 de juny.  Cantata i gala final (lloc a concretar) amb la participació de tots els grups participants, un actor i un grup d'havaneres. L'organització i les despeses del desplaçament  aniran a càrrec del centre escolar. Els familiars que vulguin assistir a l'estrena caldrà que abonin l'entrada. En les sessions de formació es concretaran el detalls sobre la compra de les entrades.

Inscriviu-vos aquí

Material complementari

Com a material complementari , us proposem el llibre "Havaneres" un projecte educatiu nascut arran de la celebració del cinquantè aniversari de la Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell el 2016. Explica la història de l’havanera i va adreçat a l’alumnat dels cicles mitjà i superior d’educació primària. Es compon d’un llibre editat en format digital pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

 Els continguts del llibre són:

  • La història dels catalans a Cuba
  • Havanera ballada, havanera cantada
  • L’expansió de l’havanera
  • Calella de Palafrugell i les havaneres
  • Les veus i els instruments
  • Per saber-ne més

Us podeu descarregar el llibre en format digital aquí